Da er vi igang … såvidt

Nei, vi er ikke igang med brygging, ennå. Det gjenstår mye forberedelser. Når det gjelder rommet i kjelleren venter jeg fortsatt på elektriker som skal trekke litt nye ledninger, bytte en bryter og sette opp et par stikkontakter. Deretter skal tak, vegger og lister få et par strøk med maling. Til slutt skal det monteres kjøkkenskap, kjøkkenbenk og lys i taket.

Utstyr er bestilt: Beer Brew 30 fra olbrygging.no. Settet inkluderer kokekar med 2500W varmelement, et silkar og kjøler i rustfritt stål. Noe ekstra utstyr må vi nok ha. Blant annet må vi gå til anskaffelse av et gjæringskar, en korkemaskin og en del forbruksmateriell som StarSan, flasker o.l.

Det vurderes også å konstruere et kjøleelement. I prinsippet er dette enkelt: 5-7 meter glødet kobberrør som bøyes til en spiral som kan settes ned i kjølekaret. I hver ende festes hageslange med slangeklemme – den ene av slangene kobles til tappekranen og den andre legges i avløpet. Da renner det kaldt vann gjennom røret og dette bidrar til raskere nedkjøling av vørteren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.