Rommet er klart – venter på utstyr

Da er endelig rommet klart. Kjøkkenbenk er installert og vegger og tak har fått 2 strøk maling.

I tillegg er gjæringsbøtte og gjærlås kjøpt inn. Gjæringsbøtten er nok av enkleste slaget. Har sett mer avanserte gjæringdunker til salgs. Petit Agentur har for eksempel en 30-liter Speidel med tappekran (produkt nr. 4014A). Men hva er egentlig fordelen med en slik? Vi har tenkt å bruke hevert til å få ølet over på flasker. Gjæringsdunken til Speidel har tappekran, så det gjør vel kanskje arbeidet litt enklere?

Nå gjenstår det å kjøpe Oechlevekt (for å måle sukkerinnhold), hevert og StarSan.

I tillegg diskuterer vi flasker til flasking. Her er det flere alternativer. Vi kan høre på den lokale matvareforetningen om vi kan kjøpe tomflasker (0,33 brune) av dem. Disse må da vaskes grundig, etiketter må fjernes og det må kjøpes inn kapslemaskin og kapsler. Dette er uten tvil den rimeligste måten. Ulempen er all vaskingen, plundringen med kapsling og ikke minst at 0,33l er … vel litt lite.

Vi har fått tilbud på 100 brune 0,5l flasker fra Nordic Pack AS. Dette er mye dyrere og vi må fortsatt investere i kapslemaskin og kapsler. Fordelen er størrelsen. Ulempen er pris.

Et annet alternativ er å kjøpe flasker hos Vinspesialisten. Dette er brune 0,5l flasker med  «SwingTop»-kork (som på for eksempel Grolschflaskene). Disse er enda dyrere enn de vi kan bestille fra Nordic Pack AS. Men fordelen er altså at kapsling er enkelt.

olbrygging.no sier de får apparatet vi har bestilt på lager i løpet av oktober. Håper derfor å få det levert mot slutten av oktober!

Her er noen bilder av det nymalte rommet:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.