BA har testet årets juleøl!

BA har testet ikke mindre enn 28 ulike øl i klassene butikkøl, poløl og spesialøl.

I klassen for butikkøl var det det Ladegaards Brygghus’ Juleøl som kom helt til topps:

Rødlig kobberbrunt. Deilig, maltaktig duft med fine humletoner. Komplekse dufter med krydder og kaffe. Et smaksrikt, men lettdríkkelig, friskt og balansert juleøl. 

Vinner i klassen poløl ble Aass Juleøl:

Kobberbrunt. Herlig, røstig humlepreget duft. Du får kaffe, tørket frukt, treverk og maltpreg. Fyldig og rikt sødmefullt øl i flott balanse. Lang, elegant og småbitter finish.

I klassen for spesialøl var det Haandbryggeriets Nissefar som vant. Artig at de små bryggeriene nok en gang hamler opp med de store:

Svart farge. Stilig, luksuriøs port- og madeiraaktig duft med malt, nøtter, sjokolade og kaffe. Et kraftig øl med en frisk finish i super balanse. Testens beste juleøl!

Interessant var også testpanelet som BA hadde satt sammen. Foruten baransvarlig på Scandic Hotel Bergen City, Olaf Halland og BAs faste vinspaltist, Tom Are Trippestad, hadde BA fått med seg værpresentør Eli Kari Gjengedal. Hun har bartenderprøven og har bakgrunn både som servitør, bartender og hovmester og burde således være godt kvalifisert for oppgaven. Sistemann i panelet er heller ingen hvemsomhelst: Gahr Smith Gahrsen, tidligere norgesmester i ølbrygging og styremedlem i Norbrygg (Norsk hjemmebryggerforening)!

Les hele testen hos BA!

 

Tagged on:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.