BB30 er ankommet!

Da var endelig Beer Brew 30 (BB30) på plass i kjelleren! Og det ser veldig bra ut (se bilder nederst i innlegget)! Deler av kvelden er gått med på å pakke ut utstyret og gjøre et testoppkok av 10 liter vann. BB30 brukte ca. 30 minutter på dette. Dette var litt overraskende da folk på Norbryggs forum rapporterer om at den har varmet opp 25 liter fra 10,5 til 70 grader på 32 minutter. Han sier imidlertid ingenting om hvor kaldt det var i rommet da han gjorde testen. Jeg åpnet lokket en del ganger underveis og det er kun 8 grader i rommet. I tillegg varmet jeg opp helt til koking og med vann som i utgangspunktet neppe hadde mer enn 2-3 grader.

Veggene i BB30 er veldig tynne og dette vil føre til stort varmetap. Vi bør kanskje se om vi kan finne noe å isolere den med for å få raskere oppkok. Håndtaket på silkaret er ikke godt festet og det ser ut som om det lett kan løsne under løfting. Tanken er kanskje at man ikke skal ha håndtaket på under mesking, men heller hekte det innpå når man trenger å løfte silkaret. Det kan vel tenkes at håndtaket blir for varmt til å holde i dersom det er på under mesking. Vi får vurdere å modifisere feste litt slik at det sitter bedre.

Kjøleren som følger med ser grei ut. Vi må selv ordne med koblinger og det er mulig det er nok å bare bruke slangeklemme og klemme hageslange rett på røret. I motsatt fall må vi kjøpe litt deler og gjøre litt skikkelig rørleggerarbeid.

Jeg lot de 10 literne koke i ca. 10 minutt. Det førte til utrolig mye damp i rommet og det begynte såvidt å perle seg i taket. Her må vi få på plass en vifte i lufteluken!

Det mest interessante nå er om vi klarer å få til en brygging før jul!? Det virker ikke sannsynlig at vi klarer å få til å brygge og flaske ølet før jul, i allefall. Kanskje vi klarer å brygge før jul og la det gjære til over nyttår og så tappe det f.eks. i løpet av første uken av 2012? De hadde vært hva man kunne kalle en god start på det nye året!

 

Tagged on: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.