Batch #6 – Bitterbatch

Savnet av Yorkshire Bitter bestemmer hva slags øl batch #6 blir. Etter forslagsrunder, lange forhandlinger, oppskriftssnekring og konsultering hos de flinke brukerne på Norbryggs diskusjonsforum er vi kommet fram til følgende oppskrift:

Recipe Specs
—————-
Batch Size (L):           23.0
Total Grain (kg):         5.000
Total Hops (g):           90.00
Original Gravity (OG):    1.048  (°P): 11.9
Final Gravity (FG):       1.012  (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV):  4.72 %
Colour (SRM):             11.1   (EBC): 21.9
Bitterness (IBU):         34.7   (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
—————-
4.450 kg Maris Otter Malt (89%)
0.400 kg * Crystal 150 (8%)
0.150 kg Amber Malt (3%)

Hop Bill
—————-
50.0 g * Fuggles Pellet (4.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.2 g/L)
40.0 g * East Kent Golding Pellet (5.9% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.7 g/L)

Misc Bill
—————-
1.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 18°C with Danstar Nottingham

Dette vil bli vårt andre allgrain-brygg på BB30 og forhåpentligvis vil vi ha gjort noen erfaringer med batch #5 som kan komme til nytte her. Vi kan allerede nå røpe at batch #7 vil bli en stout.

2. januar 2012

Oppskriften er justert for å få et større ferdig volum:

Recipe Specs
—————-
Batch Size (L):           25.0
Total Grain (kg):         5.460
Total Hops (g):           100.00
Original Gravity (OG):    1.048  (°P): 11.9
Final Gravity (FG):       1.012  (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV):  4.72 %
Colour (SRM):             10.7   (EBC): 21.1
Bitterness (IBU):         36.9   (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
—————-
4.900 kg Maris Otter Malt (89.74%)
0.400 kg Crystal 150 (7.33%)
0.160 kg Amber malt (2.93%)

Hop Bill
—————-
55.0 g Fuggles, Pellet (5.0% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.2 g/L)
45.0 g East Kent Golding, Pellet (5.9% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.8 g/L)

Misc Bill
—————-
1.1 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 18°C with Danstar Nottingham

 

Del gjerne innholdet!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr
Tagged on: ,

3 thoughts on “Batch #6 – Bitterbatch

  1. Pingback: Etiketter på batch #6 – Jordvik « Bryggerstupet

  2. Pingback: Rapport fra bryggekveld (batch #7 – damepils) med smaking « Bryggerstupet

  3. Pingback: Batch 9# – Blek 2 i gjæringsdunken « Bryggerstupet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*