Ægirs Sumbel Porter

Gleden var stor da jeg på gårsdagens handletur på den lokale dagligvarehandelen oppdaget at de hadde tatt inn øl fra Ægir Bryggeri. To flasker av Bøyla Blonde Ale og to av Sumbel Porter ble tatt hjem i kjøleskapet. Og porteren ble smakt i kveld. Den var god! Ikke like god som Lervigs Konrad’s Stout, men likevel forferdelig god. Ægirs porter, som jo er å få på enkelte dagligvarebutikker, holder ikke mer en ca. 4,7%, mens du må på vinmonopolet for å få Lervigs Konrad’s Stout som holder hele 10,4%.

Porteren er kølsvart, masse sødme, smak av sjokolade og kaffe. Snadder med andre ord og inspirerende med tanke på Bryggerstupets planlagte batch #7 som vil være en porter/stout.

Forskjellen på porter og en stout? Ikke stor skal man tro ulike kilder på nett (f.eks. her og her).

Tagged on:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.