Batch #6 – Bitterbatch er kommet på dunk!

I kveld brygget vi vår bitterbatch. Brygget er en engelsk bitter, brygget på Maris Ottar, crystal og amber (5,46 kg tilsammen). Vi har brukt 100 gr humle (Fuggles som bitterhumle og EKG som aromahumle) og Irish Moss til klarning. Brygget er nå satt til gjæring med 22 gr Nottingham-gjær.

Igjen ble det litt styr å få jevn mesketemperatur. La oss ikke gå i detaljer, men bare nevne at den svingte kraftig. Neste brygg blir ikke satt før vår Sous Vide er på plass. Vi har store forhåpninger til at denne vil gjøre oss i stand til å holde en konstant temperatur i mesken.

Koking denne gang ble ikke noe problem. Vår in-house-ingeniør lagde en snedig bypass på termostaten slik at vi enkelt kunne velge å ha termostaten i drift eller ikke. På denne måten fikk vi fullt kok uten at termostaten koblet varmelementet inn og ut slik som sist. Det var rimelig fullt i BB30 før koking startet og vi var litt spente på om det ville koke over. Det skulle vise seg å gå helt fint – vi fikk flott rullende kok i 60 minutter.

Vi tok sikte på å få 25 liter i dunken, og endte opp med såvidt over 24 liter. Brygget haddde en og på 1.048 (helt etter oppskriften).

Flere detaljer om brygget (inkludert oppskrift) kan leses i innlegget om batch #6!

 

Tagged on:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.