Batch #7 – Damepils
Tidligere planer om at neste brygg skulle bli en stout er av ulike grunner midlertidig forkastet. Delvis grunnet avvikling av vinterferie hos deler av mannskapet og delvis grunnet ønske om å utnytte den jevne kjølige kjellertemperaturen (ca. 11 grader) er det bestemt at vi istedet setter en lys og frisk sommerpils. Deretter stout.
Vi bryter denne gangen med renhetsloven og skal brygge et øl mesket med malt og flaket mais (nei, det er ikke cornflakes). Flaket mais skal visstnok bidra til en lysere farge på brygget og en myk sødme.
Malt og flaket mais er bestilt og hos www.bryggvest.no og humle er på vei i posten fra Vin Og Bar.
Oppskriften blir som følger:
Batch Size (L):
25.0 Total Grain (kg): 5.200
Total Hops (g): 30.00
Original Gravity (OG): 1.045 (°P): 11.2
Final Gravity (FG): 1.011 (°P): 2.8
Alcohol by Volume (ABV): 4.42 %
Colour (SRM): 3.0 (EBC): 5.9
Bitterness (IBU): 12.1 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
—————-
4.200 kg Pilsner (80.77%)
1.000 kg Flaked Corn (19.23%)
Hop Bill
—————-
15.0 g East Kent Golding Pellet (5.6% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
15.0 g Fuggles Pellet (5.6% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
Misc Bill
—————-
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 11°C with Saflager W-34/70
Brygget er foreløpig døpt «damepils» og vi krysser fingrene for at vi får et øl som kan minne om Sol eller Corona.
- Hjemmebrygger med øl på Henrik øl & vinstove
- Etiketter på Blek (batch #5)
Pingback: Rapport fra bryggekveld med smaking « Bryggerstupet
Pingback: Etiketter på batch #6 – Jorvik « Bryggerstupet
Pingback: Batch #8 – Stout « Bryggerstupet
Pingback: Brygging av Bek (batch #8) « Bryggerstupet
Pingback: Etiketter på batch #7 – Damepils « Bryggerstupet
Pingback: Batch #9 – Blek 2 i gjæringsdunken « Bryggerstupet
Pingback: Bryggerstupet har kastet sitt øl til ulvene « Bryggerstupet
Pingback: Bergen Ølfestival! « Bryggerstupet
Pingback: Rapport fra Bergen Ølfestival « Bryggerstupet
Pingback: Tilbakemeldinger på ølet vi lager | Bryggerstupet
Pingback: Batch #62 – Stupepils – Bryggerstupet