Batch #7 – Damepils er kommet på flasker

I går kveld var Andreas, Mathias og undertegnede (Øystein) samlet for å flaske batch #7 – Damepils. Ølet hadde da stått og gjæret siden 1. mars på ca. 11 grader. De siste 3 dagene ble temperaturen hevet til ca. 15 grader.

72 flasker hadde stått fyllt med kaustisk soda over natten. Disse ble skrubbet på innsiden med flaskebørsten og skylt to ganger i rent vann. Deretter fikk de seg noen minutter i Starsan.

Det ser ut til at dette blir et veldig klart og fint øl. Fargen kan vel kanskje beskrives som strågul og minner om Carslbergs lyse «Copenhagen«. FG ble målt til 1.009 (0.003 lavere enn oppskriften skulle tilsi). Dette skulle gi et øl med en 4,8% alkohol. Planen er nå å la ølet karbonere i samme rom som Stouten (batch#8) som nå står og gjærer på runct 15-16 grader. Etter en ukes tid setter vi den i kjøleskapet for videre modning fram mot grillfest på et tidspunkt rundt 17. mai.

 

 

Tagged on: , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.