Batch #8 – Stout

I morgen kveld skal vi brygge stout! Svart som natten, god fylde, smak av ristet malt og tett og lysebrun skumtopp … håper vi. Ingredienser er kjøpt inn og oppskriften er som følger:

New Recipe Dry Stout

Recipe Specs
—————-
Batch Size (L):           25.0
Total Grain (kg):         5.950
Total Hops (g):           80.00
Original Gravity (OG):    1.049  (°P): 12.1
Final Gravity (FG):       1.012  (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV):  4.81 %
Colour (SRM):             49.2   (EBC): 96.9
Bitterness (IBU):         30.9   (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
—————-
3.800 kg Pale Malt (63.87%)
1.500 kg Flaked Barley (25.21%)
0.500 kg Roasted Barley (8.4%)
0.150 kg * Black Malt (2.52%)

Hop Bill
—————-
70.0 g East Kent Golding Pellet (4.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.8 g/L)
10.0 g East Kent Golding Pellet (0% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.4 g/L)

Single step Infusion at 65°C for 90 Minutes.
Fermented at 16°C with WLP007 – Dry English Ale

I mesken skal vi ha ca. 25% flaked barley (altså flaket byggkorn) som skal gi ølet fylde og en kremet konsistens.

Vi satser på lav mesketemperatur (64 grader) for å få høy utgjæring og dermed et «tørt» øl. Vi har kjøpt tre rør med WLP007 Dry English Ale Yeast som visstnok skal gi skikkelig utgjæring (lite restsødme). Planen er å gjære stouten på ca. 16 grader. Dette passer fint i forhold til Batch #7 – Damepils som står og gjærer nå på 10-11 grader og trenger en diacetylrast i noen dager før den er flaskeklar!

Del gjerne innholdet!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr
Tagged on: ,

3 thoughts on “Batch #8 – Stout

  1. Pingback: Brygging av bek (batch #8) « Bryggerstupet

  2. Pingback: Flasking av batch #8 – Bek « Bryggerstupet

  3. Pingback: Batch #9 – Blek 2 i gjæringsdunken « Bryggerstupet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*