Batch #9 – American Pale Ale

Det står to ubrukte gjæringsdunker i kjelleren og det må det gjøres noe med. Til tross for at deler av mannskapet allerede har tatt påskeferie velger vi på søndag å gjøre et nytt brygg. Vårt neste brygg skulle egentlig være en porter, men denne blir utsatt til vi er fulltallige igjen. Denne gangen blir det en american pale ale (APA). Dette blir vår andre APA. Den første var batch #5 – Blek – med ingredienser som fulgte når vi kjøpte bryggerutstyret vårt. Vi er kjempefornøyd med batch #5 – men det var ikke mulig å oppdrive nøyaktig de samme ingrediensene på så kort tid og batch #9 brygges derfor med litt ulikt innhold. Med tanke på bitterhet og alkoholstyrke blir den omtrent lik. Forhåpentligvis har vi laget en oppskrift som gir mer aroma.

Batch #5 bestod av 100% Viennamalt, mens vi denne gangen bruker 90 % Viennamalt og 10 % Caramalt. Caramalten skal bidra med sødme. Når det gjelder humle bruker vi denne gangen et humleskjema som er mer tro mot APA-stilen. Kun amerikansk humle Chinook og Cascade. Planen er å bruke Chinook som bitterhumle og Cascade som aromahumle.

Oppskriften:

Batch Size (L):           25.0
Total Grain (kg):         5.500
Total Hops (g):           125.00
Original Gravity (OG):    1.049  (°P): 12.1
Final Gravity (FG):       1.012  (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV):  4.81 %
Colour (SRM):             9.3   (EBC): 18.4
Bitterness (IBU):         42.8   (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill —————-
5.000 kg * Vienna (90.91%)
0.500 kg * Caramalt (9.09%)

Hop Bill —————-
25.0 g Chinook Pellet (11% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1 g/L)
40.0 g Cascade Pellet (6% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.6 g/L)
60.0 g Cascade Pellet (6% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (2.4 g/L)

Misc Bill
—————-
1.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes. Fermented at 17°C with Safale US-05

Del gjerne innholdet!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr
Tagged on: ,

4 thoughts on “Batch #9 – American Pale Ale

  1. Pingback: Batch 9# – Blek 2 i gjæringsdunken « Bryggerstupet

  2. Pingback: Kort rapport om flasking av batch #9 – Blek II « Bryggerstupet

  3. Pingback: Prøvesmaking av batch #9 – Blek II « Bryggerstupet

  4. Pingback: Etiketter på to batcher og de tre neste batchene er så godt som planlagt! « Bryggerstupet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*