Kort rapport om flasking av batch #9 – Blek II

I går kveld flasket vi batch #9 – Blek II. Brygget ble satt til gjæring 1. april og hadde en OG på 1.047. Etter gjæring er FG 1.010 og det dufter herlig av humle og fargen var fin. Brygget holder 4.8%. Det ble 47 halvlitere som nå skal få stå i romtemperatur et par uker slik at det dannes kullsyre.

Ellers ble det som vanlig prøvesmakt på en del tidligere brygg og det var skuffende at de to flaskene vi prøvde av Tjekkisk Mellanöl hadde fått smak av våt papp. Vi vet ikke hva dette skyldes, men smaken kobles ofte til at det er kommet for mye oksygen i ølet etter gjæring. Vi har opplevd dette tidligere når ølet har stått en stund og vi har opplevd det på de såkalte rød-kork-flaskene våre (første og siste flaske som tappes – da disse ofte får en del oksygen i seg grunnet heverten). Dette må vi følge med på og se om vi kan finne noe mønster i det.

Tagged on: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.