Flasking av Batch #10 – Harry Porter

I går kveld fikk vi tappet batch #10 – Harry Porter på flasker. Det ble ca. 30 0,5-liters flasker, et heller magert utbytte sammenlignet med de 40-50 halvliterne vi normalt sitter igjen med etter et brygg. Årsakene til det lave volumet kan det leses mer om i innlegget om kvelden dette dette ble brygget.

Vi beregnet 55 gr sukker til karbonering. Dette var med bakgrunn i en beregnet mengde på 13,5 liter øl. Heverten klarte imidlertid  å hente ut ca. 15 liter, noe som da gir kun 3,6 gr sukker pr liter. Dette er kanskje litt lavt – selv for en porter.

Heller ikke gårsdagen gikk helt smertefritt (det må hvile en forbannelse over dette brygget). Pumpefunksjonen på heverten bestemte seg for ikke å fungere. Om det skyldes at en av pakningene har tørket opp eller om det mangler en ventil fremst i pumpehuset, er vi usikker på. Enden på visen ble at vi måtte starte heverten på gamlemåten ved å suge. Det fungerte greit for å overføre vørteren fra gjæringsdunk til omstikkingskar (BB30 for anledningen). Vi brukte deretter en silikonslangestump som vi festet til kranen på BB30 og flaskefylleren i andre enden. Dette fungerte svært godt!

FG ble målt til 1.020 – ganske normalt for en porter. Gjæren vi brukte (WLP013 London Ale Yeast) gjærer ikke veldig godt ut og egner seg derfor godt til søte øl.

Nå skal den få stå på flasker i ca. en uke før vi prøvesmaker. Kanskje blir det øl av dette også.

Tagged on: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.