Resultater fra våre første reproduksjoner

21. mai tappet vi batch #11 – Blek II på flasker. For noen dager siden ble deler av ølet fordelt og tilbakemeldingene er entydige: Den ble akkurat like god som forrige gang vi brygget den. Ikke bare er den like god, men det smaker det samme. Og det er viktig – det ville være trist om vi lagde oppskrifter som vi var svært fornøyde med, bare for å oppdage at resultatet ikke blir det samme som tidligere til tross for at vi følger samme oppskriften.

Blek II er en amerikansk pale ale med bitterhet som grenser opp mot en india pale ale. Den smaker friskt av deilig amerikanske fruktige humler – Cascade og Chinook.

Men det er ikke bare Blek II som er reprodusert. 3. juni tappet vi også en reproduksjon av Jorvik – en engelsk special bitter (vi har forsøkt å etterligne stilen Yorkshire bitter). Den er i utgangspunktet humlet med klassiske engelske humler: Fuggles og East Kent Goldings. Da vår faste leverandør av ingredienser var utsolgt for East Kent Goldings måtte vi ty til Challenger som erstatning – også dette en engelsk humle. En tidlig prøvesmaking allerede nå i kveld (den har da stått på flasker bare i noen få dager) tyder på at den er på god vei, men den trenger fortsatt modning og selve karboneringen er ikke ferdig. Det er vanskelig etter denne prøvesmakingen å si om denne vil bli helt sammenlignbar med den opprinnelige oppskriften – først og fremst fordi den trenger modning og karbonering, men også på grunn av humleerstatningen. Men prøvesmakingen tilsier i allefall at det ikke finnes grunner til at ikke også denne batchen skal bli godt øl – bare den får litt mer tid på seg.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.