Tapping av batch #15 – Humlesurr

I kveld tappet vi batch #15 – Humlesurr. Ølet ble satt med det som var igjen av humlerester i frysen. Der er Challenger, Chinook, Fuggles og Tettnanger – altså både amerikansk og engelsk og tysk humle. For å matche dette humlesurret satte vi sammen men maltprofil med både pale malt, pilsner malt og en god dose caramalt.

Dette er det første ølet som har stått i vårt nye gjæringsskap. I litt over 2 uker har ølet nå stått på 17 grader pluss/minus bare noen tideler.

Under selve bryggeprosessen fikk vi besøk i Bryggerstupet og stemningen ble høy. Det aller meste gikk likevel etter planen bortsett fra på et punkt: Vi glemte å tilsette Irish Moss. Om dette er eneste årsak til at ølet ser nokså uklart ut, er ikke godt å si. Til det har vi litt liten erfaring. Vi har i alle fall brukt Irish Moss i alle våre brygg hittil og har enda ikke sett så uklart øl som dette. Det blir spennende å se når ølet har fått litt tid på flasker.

Det ble flasket ca. 22 liter fordelt på 66 o.33 flasker + 2 såkalte «rødkorker» (første og siste flaske som blir tappet – den første får gjerne mye oksygen og den siste blir ofte halvfull). Den siste halvfulle flasken sørget vi for fikk rikelig med oksygen ved å luft-pumpe heverten med flaskefylleren i bunn av flasken. Det blir interessant å se om denne flasken smaker spesielt mye våt papp (tegn på at det er kommet oksygen i ølet).

OG på dette ølet var 1.049 og FG endte litt høyt på 1.012, noe som skal tilsvare en alkoholprosent på 4.71%.

Tagged on: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.