Tapping av batch #16 – Juleglede (kanelbrygg)

I går kveld tappet vi første juleølbatchen på flasker. Ølet er blitt omtalt som «kanelbrygget» (et navneforslag var «Den talende kanel»), da vi kokte kanelen 55 minutter for lenge. Vørteren luktet bare kanel!

Nå når ølet skulle tappes på flasker var kanelpreget gått noe tilbake, selv om det var enda var svært framtredende. Er det lov å håpe at det er tonet enda mer fram mot jul?

FG ble målt til 1.012 etter oppskriften og det skulle gi ca. 6,4 %. I volum ble det 78 0,33 l flasker (25,7 liter). Ølet ble primet med 127 g (ca. 5 g/l). Nå skal ølet få stå i ro på 16-17 grader en uke eller to før det lagres videre i kjøleskap fram mot jul.

 

Tagged on: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.