Tapping av batch #18 – Blek III

Batch #18 – Blek III ble tappet den 2. oktober 2012. Brygget har fått navnet Blek III da oppskriften tar utgangspunkt i Blek II, men med noen justeringer både på malt, humle og gjær. Vi glemte atter en gang å måle FG, men FG lar seg regne ut i forhold til tilsatt sukker. 2,7 g/l gir 1 «oechsle». Vi kom da fram til at ølet hadde en FG på 1.007 – noe som betyr at vi har hatt veldig god utgjæring (85%) og dette vil kanskje gi et noe tørt øl. Gjæren vi brukte var Danstar Nottingham og denne er kjent for god utgjæring.

Når vi tappet denne gangen, satte vi omstikkingskaret med øl oppå en krakk, oppå benken. Da ble høydeforskjellen ned til flaskene større og det gikk enda fortere å tappe. Vi prøver å spare tid der vi kan!

Til helgen skal vi tappe Batch #17 – Juleglede II – et brygg vi har store forventninger til. På dette brygget klarte vi å følge oppskriften og tilsette kanelen på riktig tidspunkt, i motsetning til på Batch #16 – Juleglede II hvor vi kokte kanelen i 60 minutter i stedet for 5 …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.