Tapping av Batch #19 – Reporter

I går kveld tappet vi porteren vår på flaske. Den er døpt «Reporter» da den er et nytt forsøk på å lage porter et tidligere mislykket forsøk. Sist vi prøvde å lage porter endte det med infeksjon og ølet gikk bokstavelig talt i vasken.

Denne gangen ser alt lysere ut! Selve bryggingen av batch #19 gikk som planlagt og det gjorde også flaskingen!

I utgangspunktet skulle vi lage en klone av Fullers London Porter – men på grunn av ingrediensmangel ble både humle og gjær byttet ut. Ølet ble som vanlig prøvesmakt før tapping og karbonering. Det er vanskelig å bedømme sluttresultatet ut fra prøvesmaking før karbonering og modning på flaske, men det smakte i allefall kjempegodt!

FG endte på 1.014 og dette tilsvarer 74% utgjæring (OG var 1.053). Det skulle gi ca. 5,1%. Gjæren vi brukte (WLP028 – Edinburgh Scottish Ale) har en normal utgjæring på 70-75%, så det tyder på at gjæringen har gått ganske bra! Dunken har stått i 15 døgn på 20 grader.

Vi tappet 21 liter fordelt på 61 0,33 flasker pluss 2 såkalte «rødkorker» (første og siste flasken). For karbonering tilsatte vi 119 gr sukker og dette skal gi ca. 2.2 CO2 volumenheter (mål på hvor mye kullsyre ølet inneholder).

Ellers hadde vi med oss en gjestetapper fra nabolaget og det ble prøvesmakt både kaneløl, juleøl og Blek III. Kanelølet smaker litt mindre kanel enn tidligere (for første gang var det faktisk mulig å kose seg med et helt glass!). Juleølet (batch #17) smaker også en del kanel, men på langt nær så mye som kanelølet. Hvis vi er heldig er det igjen en del juleøl til jul og da er den nok enda bedre! Blek III er rett og slett kjempegod – mye deilig frisk humlesmak og en tykk deilig skumtopp som varer hele glasset ned.

Nå er det å smøre seg med tålmodighet og glede seg til prøvesmaking av Reporter! I mellomtiden diskuteres det om det skal brygges IPA eller om det skal brygges mer juleøl!

Tagged on: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.