Kokekar med maltrør og kokekar nummer 2

Kokekar

3 thoughts on “Kokekar med maltrør og kokekar nummer 2

 1. Robin

  Hvordan fikk dere maltrøret passelig stort til kokekaret? Noen ide om hvor man får tak rist til bunnen av meskerøret?
  Robin

  1. Ørnegård Post author

   Vi tok en del av samme vvb’en og slisset den og skar bort en remse og sveiset den sammen igjen. Tror vi kappet bort 3 cm, men jeg husker ikke helt sikkert. Tryggest å hente fram mattekunnskapene og regne litt på omkrets og diameter.

   Det beste ville selvsagt være å finne en annen tank med diameter på en cm eller to mindre enn kokekaret. Mener jeg har lest om noen som løste det slik.

   Disse vvb’ene er av valset stål og det fører til at den ikke blir helt sirkelrund nå du kapper ut en bit og sveiser den sammen igjen. Den blir litt oval. Vår tar derfor borti innsiden av kokekaret på to sider og har en god glipe på de to andre sidene. Ikke noe stort problem, men det ble en «tight fit» … Unngås selvsagt om man finner en annen tank med litt mindre diameter til å lage maltrøret av.

   Silbunnen fikk vi via en med kontakter i «stålbransjen». Jeg vet rett og slett ikke hvor den kom fra. På Norbryggforumet er det fra tid til annen noen som prøver å organisere et samkjøp. Prøv å søk der. Slike plater kjøpes nemlig rimeligst i store formater som man gjerne kan lage 4 silbunner av.

   Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.