Endelig er Batch #22 – Reporter kommet på flaske

Ca. 50 liter porter skal nå stå og godgjøre seg i noen dager på rundt 17 grader mens ølet tar til seg kullsyre.

Ca. 50 liter porter skal nå stå og godgjøre seg i noen dager på rundt 17 grader mens ølet tar til seg kullsyre.

Spenningen var stor når lokkene på gjæringsdunkene på Batch #22 – Reporter ble åpnet i går. Sist gang vi åpnet lokket på en gjæringsdunk var når vi skulle tappe Batch #21 -Hvitweiss. Den var infisert og luktet gjødsel.

Igår var det ingen gjødsellukt fra gjæringsdunken. Bare deilige aromaer av malt, brent kaffe og sjokolade. Det luktet helt glimrende!

FG ble målt til 1.017 (noe overraskende høyt – kanskje vi må gå litt ned på mesktemperaturen neste gang). Med OG på 1.060 blir ølet på ca. 5,5%.

I volum ble det tappet 150 0,33 flasker, rundt regnet 50 liter. Vi hadde til sammen 54 liter på gjæringsdunkene, men det forsvinner en del øl i gjæren og det forsvinner litt øl under tapping.

Nå er det bare å legge siste hånd på oppskriften til 50 liter med IPA og satse på at vi får brygget i løpet av påsken!

Del gjerne innholdet!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr
Tagged on: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*