Hvitweiss (batch #25) på flaske

I går kveld tappet i batch #25 – Hvitweiss på flasker. På grunn av et hendelig uhell under bryggingen ble det ikke like mange liter til flasking som vi hadde håpet på. I sum ble det tappet 199 0,5 l flasker (ca. 65 liter).

Det var litt uenighet rundt avlesning av oechslemeteret på den ene dunken. Gjennomsnittlig FG (3 dunker) var i følge den ene øltapperen på 1.014. I følge den andre kryper den ned mot 1.013. Det betyr at vi har hatt en gjennomsnittlig utgjæring på 73-74% og det bør uansett sørge for passelig med restsødme i ølet. OG på dette brygget var 1.050 og det vil si at ølet holder ca 4,5%.

Det var betryggende at ølet ikke luktet slik batch #21 gjorde – den endte opp med infeksjon!

Ølet ble primet med 11 g sukker pr. liter. Dette er en del mindre enn forrige gang vi laget hveteøl, men vi har denne gangen lagt oss litt lavere med hensikt. Noen av flaskene forrige gang var i overkant karbonert!

To bilder fra tappingen:

Nå er det bare å se fram til noen rolige dager på terassen med friskt og leskende hveteøl!

Tagged on: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.