Tapping av batch #26 – CAPA remake

Ingen CAPA uten citrus

Ingen CAPA uten citrus

Søndag 14. juli brygget vi en ny batch av vår Citrus American Pale Ale og grunnet ferieavvikling måtte den tappes kun etter 10 dager (normalt lar vi gjæren jobbe i fred i 14 dager). Under omstikking smakte vi på brygget og dette ser ut til å bli bra!

Brygget ble tørrhumlet med ca. 1,2 gr Centennial og 1,2 gr Citra pr liter, etter 4 døgn. Oppskriften tilsa kun halvparten av denne humlemengden, men fristelsen ble for stor!

Imidlertid lærte vi en ting av dette: Selv om vi tørrhumler med pellets blir det så store humlebiter at de fra tid til annen tetter flaskefylleren – med mindre man ofrer de 2-3 siste literne i dunken (og det er selvsagt ikke aktuelt).

Neste gang bør vi se på muligheten for å bruke humleposer og blomst i stedet for pellets!

Hvoromaltinger. FG (snittet mellom de tre dunkene) var 1.010 og det tyder på god utgjæring. Vi bør derfor vurdere å meske på litt høyere temperatur neste gang for å få litt mer restsødme. Blir spennende å se om denne batchen blir noe tørr …

På grunn av nevnte trøbbel med flaskefyller mistet vi en del liter øl i prosessen. Det ble totalt flasket 201 0,33 flasker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.