Dommerskjema

dommerskjema batch 23 - utsnittVi har nå fått i hende dommerskjema fra bedømmingen av vår Batch #24 – Citrus Pale Ale i Vestbryggs Sumerølkonkurranse 2013. 2 dommere bedømte ølet og ga henholdsvis 30 og 28 poeng. Dommerne var noenlunde samstemte i sine kommentarer.

Oppsummert:

 • God fersk humlearoma med sitruspreg
 • Fint og klart øl. Fint skum
 • God karbonering
 • For tørt og for lite fylde, ubalansert – for bittert

Selv om vi synes vi lagde et veldig godt øl, stemmer dette med egen oppfatning. Teknisk sett er det ingen ting i veien med bryggingen av dette ølet. Det er oppskriften og dermed smaken som ikke er innertier. Neste gang skal vi få mer sødme i ølet, enten ved å meske på høyere temperatur eller ved å bruke noe spesialmalt med mindre utbytte (eller en kombinasjon av disse to tingene). I tillegg bør vi vurdere å tone ned «grapefruktpreget» – kanskje ved å endre humlesammensetningen noe.

Her er de to dommerskjemaene: Dommerskjema – batch #24

2 thoughts on “Dommerskjema

 1. Øyvind

  Hvordan kan man skrive «veldig typeriktig aroma» og kun gi 8/12 poeng?!? Skal ikke påstå at jeg er en god øldommer, men det der er dårlig dømming! Spesielt når vedkommende ikke påpeker hva som gjør at du blir trukket fire poeng.

  1. Ørnegård Post author

   Har ikke lagt merke til dette før du nevner det nå. Jeg velger å tenke at det må ha vært noe med aromaen som faktisk trakk ned poengsummen, men som dommeren glemte/utelot å skrive i kommentarfeltet. Men samtidig skal det vel ikke være mulig at ølet har en «veldig typeriktig» aroma – samtidig som det trekkes 1/3 av poengene … ?

   Takk for tilbamelding!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.