Tørrhumling av batch #27

Kort innlegg om tørrhumling og lesson learnt.

For en ukes tid siden tørrhumlet vi batch #27 – en dobbel IPA. Tørrhumling foregår ved å fylle en tøypose med tørket humle (hel blomst) og en eller annen form for vekt slik at posen synker i gjæringskaret. Dette er nødvendig for at mest mulig av humlen skal få mest mulig kontakt med vørteren – slik at mest mulig smak og aroma kan trekkes ut fra humlen.

Som vekter valgte vi rett og slett klinkekuler. Disse er lett å rengjøre (koke dem) og de er lett tilgjengelig for småbarnsforeldre.

Problemet var bare at vi ikke brukte nok klinkekuler. I kveld skulle vi gjøre andre tørrhumlingsrunde og finner da posene fra forrige gang flytende som dupper i vørteren. Sannsynligvis har ikke 70-80 % av humlen en gang vært i kontakt med vørteren.

Neste gang bruker vi slike som vekter:

boule

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagged on: , ,

4 thoughts on “Tørrhumling av batch #27

  1. Ørnegård Post author

   Hvordan blir det da med omstikking og bruk av autohevert? Ligger ikke humlen å flyter i hele dunken med fare for å tette heverten?

   1. Svein Holmboe

    Har lest en plass at det overhodet ikke bør komme «karbonjern» i ølet, det skal være næringsmiddel plast, glass eller rustfritt.. Skjer vistnok en kjemisk reaksjon med metall som ruster…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.