Prøvesmaking av Svolldauen IPA fra Blakstadbrygg

IPA fra BlakstadbryggVia kontakter på sørlandet fikk vi under siste tappeseanse lesket våre ganer med en IPA fra Blakstadbrygg – et annet varmtvannsberederbasert bryggeri på Froland. Ølet vi hadde fått til testing var en IPA på 7,6% og holdt 82 kalkulerte IBU. Maltsammensetningen var gjengitt på etiketten og her var det Maris Otter, Vienna, CaraRed og Crystallmalt. Og ikke mindre enn fire humler: Summit, Citra, Cascade og Amarillo. Gjæren oppgis til å være en slurry fra et tidligere brygg med WLP-007.

Brygget er bryggeriets 45. batch og ble brygget allerede i november 2012. Ølet var altså nesten ett år gammelt når vi nå fikk prøvesmake det.

For det første må vi si at vi er veldig imponert over god smak og frisk aroma – til tross for at ølet er nesten et år gammelt og til tross for at det er lagret på klare glassflasker (sikkert lagret mørkt). Ølet var absolutt godt!

Om noe trakk ned var det en litt lite tiltalende farge på brygget … I flasken så ølet matt og brunt ut.

Men som sagt – ølet smakte godt og etiketten var kul! Det hadde vært artig om vår egen DIPA var like god om et år. Men det vil vi aldri få vite.

 
IPA fra Blakstadbrygg
Tagged on:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.