Prøvesmaking av HiB-studentenes Tipsy Dragon

Dunkelweiss

Dunkelweiss

Som Ølportalen allerede har omtalt har førsteårsstudentene på automatiseringslinjen denne høsten hatt et prosjekt der de har bygget et bryggeri. Og det har jo ingen hensikt å bygge et bryggeri hvis det ikke skal brygges på det.

Studentene skulle brygge to typer øl: En stout og en Wit. På grunn av en liten feil i logistikken ble det til at stouten ble gjæret med weissgjær og Wit’en ble gjæret med vanlig alegjær. Sluttproduktene må derfor kunne betegnes som dunkelweiss og lys belgisk-/tysk ale.

Bryggerstupet har hatt gleden av å få prøvesmake disse ølene og vi er meget imponert. Den mørke dunkeltweissen (som riktignok ikke inneholder et fnugg hvete) framsto om en stout/porter. Og en meget god sådan! God fylde, flott karbonert og masse spennende smak. Lang og god ettersmak! Den lyse ale’n var meget lettdrikkelig. Om vi har forstått det rett, så er det ganske mye hvete i denne og dette kan ha bidratt til at ølet har fått en litt pussig sødme som slett ikke ødelegger ølet, men som var litt overraskende. En lettdrikkelig og god sommerøl!

Bilder av øl og flasker med etikketter:

 

Tagged on: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.