Tapping av Batch #32 – DIPA

70 liter DIPA

70 liter DIPA

I går kveld var endelig tiden inne til å tappe denne humlebomben. Det har gått med i overkant av 1,3 kg humle til dette brygget. Det har vært tilsatt humle i mesken, til flere tider under kok og to ganger under gjæring. Og nå skulle det på flaske.

Det ble tappet tilsammen 210 bjørnunger (ca. 70 liter) av det som er batch #32. FG ble målt til 1.014. Dette er høyere enn på tidligere forsøk og det er positivt! Vi ønsker en DIPA med masse maltsødme til å balansere mot de uvettige mengdene humle. Denne blir ca. 8,3 %.

Ølet smakte fantastisk rett ut av gjæringsdunken! For en sødme! For en bitterhet! Og for en farge. Dyp, mørk oransje. Noe uklar, men det gjør absolutt ingenting – dessuten vil den klarne mye under karbonering. Vi har desverre ingen bilde av selve ølet (ja, et er skikkelig amatørmessig). Men vi skal komme tilbake til dette når første prøvesmaking er unnagjort!

Ølet er nå satt til karbonering på noen og 20 grader. Vi lagde sukkerlake med sikte på ca. 2.7 vol co2.

Parallelsmaking av portere

Parallelsmaking av portere

Etter at tappingen og vasking av utstyr var unnagjort var det duket for en liten parallelsmaking. To ulike portere var kjøpt inn og skulle smakes sammen med vår egen batch #31. Varianten vi valgte fra eget utvalg var den uten noen tilsetninger.

Sånn helt subjektivt var vår porter fullt på høyde med Haandbryggeriets London Porter. Håndbryggeriet sin hadde en touch av sviske som vi ikke finner i vår og som vi kanskje heller ikke savner. Sumbel Porter fra Ægir var derimot hakket bedre enn vår. Den har en fylde vi ikke får til og den er svært rund og god.

 

 

 

 

Tagged on: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.