Nytt bryggerom og brygging av batch #36 – CAPA

Bryggeriet på plass i nytt rom

Bryggeriet på plass i nytt rom

Endelig i gang igjen!

Nå er endelig bryggeriet flyttet inn i nytt og større rom og i går kveld var vi klar for å brygge første batch i nytt rom.

Vi valgte å brygge en av våre favoritter, nemlig en citrus american pale ale.

Vi brygget etter følgende oppskrift:

Recipe Specs
—————-
Batch Size (L):           80.0
Total Grain (kg):         18.700
Total Hops (g):           300.00
Original Gravity (OG):    1.050  (°P): 12.4
Final Gravity (FG):       1.013  (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV):  4.91 %
Colour (SRM):             9.1   (EBC): 17.9
Bitterness (IBU):         35.0   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 69
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
—————-
14.900 kg Pale Ale Malt (79.68%)
1.900 kg  Crystal 75 EBC (10.16%)
0.950 kg  Caramalt 31 EBC (5.08%)
0.950 kg Torrified Wheat (5.08%)

Hop Bill
—————-
100.0 g Cascade Pellet (7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.2 g/L)
100.0 g Centennial Pellet (10% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
50.0 g Centennial Pellet (10% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop) (0.6 g/L)
50.0 g Citra Pellet (11.9% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop) (0.6 g/L)

Misc Bill
—————-
15.0 g Irish Moss @ 10 Minutes (Boil)
50.0 g Pomerans @ 10 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 68°C for 60 Minutes.
Fermented at 15°C with Safale US-05

Pomerans

Kok

Kok

Hvis det er en lærdom vi må ta med oss fra denne bryggekvelden er det at pumpen var lite tilfreds med å måtte tygge pomerans. Problemene startet når vi skulle sirkulere den kokende vørteren gjennom kjølesløyfen for å desinfisere den. Vi slet skikkelig med å få god gjennomstrømming i pumpen. Det var åpenbart at de relativt små og uskyldige pomeransbitene hadde sugd til seg vørter og blitt større og nå blokkerte de pumpen helt.

Ved å stoppe og starte pumpen, ta av og på rør, samt banne og steike litt, fikk vi gjennomført kokingen på et vis. Deretter lot vi vørteren hvile en periode i håp om at all pomeransen ville bunnfelle og legge seg under uttaket til kranen. Da vi startet pumpen igjen og skulle til å begynne nedkjølingen til gjæringskaret så det mørkt ut. Det var null flow. Litt mer banning, stopping og starting og litt staking fikk i til slutt fart på den igjen og fikk overført vørteren til gjæringsdunkene.

Aldri mer pomerans.

Underveis mistet vi en god del vørter og endte opp med kun 70 liter i gjæringsdunkene. Vi mistet vel kanskje 7-8 liter.

Det ble rimelig fullt i kokekaret

Det ble rimelig fullt i kokekaret

Ellers må vi se litt på avtrekkssystemet. Det ble en del damp i rommet og vi må prøve oss litt fram når det gjelder hvor luft trekkes inn og hvor store åpninger det skal være. Vi må også finne en måte å bli kvitt kondensen i luftekanalen. Etter endt koking hadde det samlet seg flere desiliter med kondensvann i selve viftehuset og vi måtte drille hull i det for å drenere.

Ellers fungerte bryggeriet strålende! OG ble som forventet 1.050 til tross for noe trøbbel rundt vannmengder. Ved slutten av skyllingen var kokekaret smekkfullt! Vi måtte øse ut noen få liter for å unngå at det skulle koke over når det kokte opp.

Bilder fra både ombygging og brygging

 

Del gjerne innholdet!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr
Tagged on: , ,

One thought on “Nytt bryggerom og brygging av batch #36 – CAPA

  1. Pingback: Stille før stormen! | Bryggerstupet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*