Bryggerstupet kjøper konisk julepresang til Bryggerstupet!

Tidlig på nyåret ankommer  Bryggerstupets siste investering – en 27 gallon (102 liter) rustfri konisk gjæringstank!

Blichmann Ferminator 27 gallon

Blichmann Ferminator 27 gallon – foto: Blichmann

Vi storgleder oss selvsagt til dette. Vørtere kan da pumpes fra kokekaret, gjennom motstrømskjøler, via oksygentilsetter og temperaturmåler og rett i gjæringstanken.

Da er det slutt på å fordele vørteren i tre ulike gjæringskar, det er slutt på infernalsk risting for å tilsette luft og det er slutt på å løfte rundt på tunge gjæringsdunker.

En slik rustfri gjæringstank skal i teorien også ha en levetid som gjør at vi aldri igjen trenger å kjøpe nytt gjæringskar (plastkarene bør skiftes fra tid til annen).

Rengjøring er også enkelt. Varme opp vann i kokekar med PBW og pumpe dette over i tanken. Spyle den ren og om nødvendig skrubbe litt med en vaskekost og deretter skylle alt ut med rent vann – rett i sluket.

Å tappe det ferdiggjærete ølet blir også mye lettere. Koble på ølslange og CO2 og ølet kan løftes via slange til nær sagt hvor som helst.

En annen ting som er kjekt med disse tankene er dumpventilen i bunn. Når stormgjæringen er over, kan den bunnfelte gjæren dumpes og eventuelt gjenbrukes.

De som er interessert kan lese mer om bruk av koniske gjæringstanker i denne artikkelen hos Brew Your Own.

Dersom noen har erfaring med bruk av slike gjæringstanker, så er vi takknemlige for alle tips og råd! Bruk gjerne kommentarfeltet under.

God jul og godt nytt bryggeår!

Tagged on: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.