Batch #46 – Kloning av Meantime IPA

Vi har jo glemt å blogge!!! Den 27. september brygget vi engelsk IPA og vi har glemt å oppdatere alle våre (2-3) faste lesere om det. Her kommer endelig en oppsummering med bilder av bryggingen av batch #46 – EIPA (English IPA)!

Den direkte foranledningen til at vi denne gangen skulle brygge engelsk IPA var en flaske IPA fra det engelske bryggeriet Meantime som hadde forvillet seg inn i kjøleskapet i kjelleren. I forbindelse med undertegnedes 40-årsdag, for noe tid tilbake, besøkte vi bryggeriet Meantime i London. Omvisningen vi fikk var helt fantastisk og kan anbefales på det varmeste!

Mesk

Mesk

Den nevnte flasken med IPA var imidlertid en gave fra en av våre hyggelige naboer som hadde tatt den med i anledning et besøk i pub’en. Flasken ble ikke drukket den kvelden, men noen kvelder senere da vi satt og skulle diskutere neste brygg. Den var såpass god at vi straks begynte å leite etter kloneoppskrifter.

Vi har stadig hastverk og tok utgangspunkt i den første kloneoppskriften som dukket opp i google. Jamil Zainasheff har i følge siden vært med å sette sammen oppskriften og det er jo mannen bak blant annet gjærkalkulatoren MrMalty – så det er jo et kvalitetsstempel!?

Her er oppskriften vi landet på etter å ha tatt høyde for hva vi kunne få fatt i av ingredienser (justert for meskeffektivitet):

Batch #46 – English IPA
English IPA

Recipe Specs
—————-
Batch Size (L):           83.0
Total Grain (kg):         25.028
Total Hops (g):           799.90
Original Gravity (OG):    1.065  (°P): 15.9
Final Gravity (FG):       1.012  (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV):  6.98 %
Colour (SRM):             6.6   (EBC): 13.0
Bitterness (IBU):         48.2   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 64
Boil Time (Minutes):      75

Grain Bill
—————-
20.560 kg Pale Ale Malt (82.15%)
2.213 kg Munich I (8.84%)
2.000 kg Cane Sugar (7.99%)
0.255 kg  Crystal 75 EBC (1.02%)

Hop Bill
—————-
120.0 g East Kent Golding Pellet (4.8% Alpha) @ 75 Minutes (First Wort) (1.4 g/L)
131.2 g Fuggles Pellet (4.2% Alpha) @ 75 Minutes (First Wort) (1.6 g/L)
155.4 g East Kent Golding Pellet (4.8% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.9 g/L)
155.4 g Fuggles Pellet (4.2% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.9 g/L)
124.5 g East Kent Golding Pellet (4.8% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
113.4 g Fuggles Pellet (4.2% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.4 g/L)

Misc Bill
—————-

Single step Infusion at 62°C for 60 Minutes.
Fermented at 18°C with WLP007 – Dry English Ale

Notes
—————-

Mineraler

Mineraler

Vannet ble justert etter http://www.glennrlie.net/kalk_vann – men denne gangen doblet vi opp på CaSO4 – en impulshandling som vi håpte skulle få oss enda nærmere det britiske ølet ofte brygget på hardt vann enten fra Burton eller justert til å være likt vannet fra Burton.

Gjæren vi brukte var gjæren som lå igjen i gjæringstanken etter sist brygg (Batch #45 – NEBA – Northern English Brown Ale). Vi hadde med andre ord ikke gjort noen verdens ting med gjæren. Vi tappet batch #45, skrudde temperaturen i skapet ned til 10 grader, brygget på nytt og pumpet vørter over i tanken. Et eksperiment vi er veldig spente på resultatet av!

Ølet som nå tappes på fat om få dager. Ny rapport følger da!

Tagged on: , ,

One thought on “Batch #46 – Kloning av Meantime IPA

  1. Pingback: Tapping av batch #46 – English IPA | Bryggerstupet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.