Tapping av Batch #47 – Belgian Blonde

Onsdag 11.11.15 tappet vi 75 liter Belgisk Blonde på fat. Dette var vår første belgiske øl og gjæren vi brukte var Safale T-58 (tørrgjær). Det var ikke tvil om at det hadde vært god aktivitet i gjæringskaret. Det var tydelige spor i blow-off-tub’en etter kraftig gjæring. Når lokket på gjæringstanken ble løftet av ble det enda tydeligere. Lokket var dekket etter rester av krausen!

FG endte på 1.016 og med en OG på 1.062 gir det en utgjæringsgrad på 74,2%. Og det gir en alkoholprosent på 5,9.

FG-prøven ble behørig prøvesmakt og vi endte opp positive! Det var litt vel mye smak av tyggegummi og banan, men vi håpte at dette ville legge seg litt i bakgrunnen med litt lagring. Nå halvannen uke etter tapping kan vi konstatere at akkurat det skjedde. Vi sitter igjen med en nydelig belgisk blond hvor vi godt kjenner den litt pepperaktige ettersmaken som gjærprodusenten sier at gjæren skal gi.

Litt bilder fra tappingen:

 

Tagged on: , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.