Mottrykksfylling (video)

Etter at vi gikk over til å fate ølet vårt, har det vært et savn å ha øl på flasker, spesielt når man ønsker å gi bort øl ved ulike anledninger. Vi kjøpte for noen tid tilbake en mottrykksfyller for å bøte på dette problemet. Den har ikke vært mye i bruk og ikke har vi fått det særlig godt til heller. Men i kveld tappet vi ca. 40 0,33 flasker uten problemer!

Triks:

  1. Litt høyere trykk på fatet enn i mottrykksfylleren
  2. Åpne for ølet sakte (ellers skummer det)
  3. Smak på øl underveis, men ikke så mye at man glemmer de nødvendige stegene

Stegene i prosessen:

  1. Sørg for at gummiproppen tetter godt mot flasken
  2. åpne blowoff
  3. åpne for gass for å purge flasket (slipp inn CO2 slik at oksygenet fortrenges)
  4. stenge for gass, åpne for øl
  5. vent til trykket har utlignet seg
  6. åpne for øl – ikke for mye/for fort
  7. stenge for øl
  8. åpne for blowoff for å slippe ut overtrykk
  9. Bob’s your uncle.

En liten video som viser gangen i tappingen:

 

Del gjerne innholdet!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr
Tagged on:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*