Tapping av Harry Jameson Porter Cliff – aka Batch #50 – Imperial Whisky Stout Porter Celebration Batch

5 med deilig mørk og sterk whisky stout/porter til karbonering

5 med deilig mørk og sterk whisky stout/porter til karbonering

Onsdag kveld tappet vi vårt siste brygg – en variant av batch #38. Grunnoppskriften er den samme, men vi har skalert den opp ved hjelp av spraymalt og ved å utnytte meskekaret 100%. I tillegg er lakrisen byttet ut med treflis fra gamle whiskytønner. Treflisen fikk ligge i noen desiliter Jameson Whisky å trekke noen dager før de ble hevet i en tøypose og hengt midt i gjæringskaret. Resten av whiskyen gikk også i gjæringskaret.

Mer informasjon om oppskriften og hvordan bryggingen gikk kan du lese om i tidligere innlegg her på bloggen.

Tappingen gikk greit bortsett fra at hurtigkoblingen gikk tett et par-tre ganger i starten. Det tok vi på rutinen og resten av tappingen gikk som en drøm.

OG på brygget var 1.100 og den gjæret ned til 1.025. Ølet blir da ca. 9,7%.

Gjæren hadde virkelig kost seg i det mildt sagt overfylte gjæringskaret. Dette, kombinert med et sannsynligvis ikke-helt-etter-boken-montert lokk, førte til at gjæringsskapet var fullstendig nedsprayet av vørter og ivrig gjær. Her er en liten video som viser hvordan gjæringskapet så ut etter noen dager:

Ingen tvil at det har vært stormgjæring i alle fall.

Her er noen flere bilder fra tappingen:

Del gjerne innholdet!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*