Batch #51 – Belgium revisited

Vi har en gang tidligere brygget Belgisk Blonde og den ble så god at vi fant ut at vi igjen måtte fylle fatene med denne herligheten. Gjæren heter Safale T-58 og gir et fint belgisk preg og et litt artig pepperaktig hint. Et lyst, leskende øl tross sine potente 6,5%.

Nyvasket bryggeri

Nyvasket bryggeri

Under brygging i dag gikk alt som smurt, bortsett fra at vi oppdaget at vi var gått tom for oksygen. Vørteren ble derfor overført uten tilført oksygen. Vi satser på at det blir øl av det likevel!

20160301_212134

Gjær fra batch #47

Gjæren var tatt vare på fra sist. Vi gjorde det ikke noe mer komplisert enn at vi tok vare på slurryen i en plastgjæringsbøtte og satte denne kaldt. For omtrent en uke siden ble denne vasket og gjæringsdunken satt i kjøleskapet. I dag dekanterte vi ut nesten alt vannet og helte gjæren rett i gjæringstanken. Det var betydelige mengder og vi ønsker den lykke til!

OG havnet på 1.060 – 2 punkter under oppsatt oppskrift. Helt innenfor!

Sist vi brygget gikk sirkulasjonssløyfen tett (igjen). Mistanker har falt på Irish Moss som har en tendens til å svelle litt når den blir bløtt. Denne gangen hadde vi kjøpt Protafloc tabletter i stedet. Disse er mer i pulverform når de går i oppløsning og klarer ikke å tette sløyfen.

Ellers er det intet særlig nytt og spennende å fortelle fra bryggedagen – rett og slett fordi anlegget fungerte slik det skulle og rutinene sitter godt. Slik skal det være!

Dette er oppskriften det ble brygget etter:

Batch #51 – Belgian Blonde
Belgian Blond Ale

Recipe Specs
—————-
Batch Size (L):           77.0
Total Grain (kg):         22.829
Total Hops (g):           500.00
Original Gravity (OG):    1.062  (°P): 15.2
Final Gravity (FG):       1.012  (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV):  6.50 %
Colour (SRM):             5.4   (EBC): 10.6
Bitterness (IBU):         25.2   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 68
Boil Time (Minutes):      90

Grain Bill
—————-
12.454 kg Pale Malt 6 EBC (54.55%)
6.917 kg Pilsner 4 (30.3%)
2.075 kg Wheat Malt (9.09%)
1.383 kg Carapils 6,5 (6.06%)

Hop Bill
—————-
100.0 g Saaz Pellet (3% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
100.0 g Saaz Pellet (3% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
100.0 g Tettnanger Pellet (3.8% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
70.0 g Saaz Pellet (3% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
70.0 g Tettnanger Pellet (3.8% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
30.0 g Saaz Pellet (3% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
30.0 g Tettnanger Pellet (3.8% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.4 g/L)

Misc Bill
—————-

Single step Infusion at 63°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with Safbrew T-58

Notes
—————-
CaSO4 (skyllevann):6,143 gram / 1,5 strøken teskje
CaSO4 (mesk):5,936 gram / 1,5 strøken teskje
CaCl2 (skyllevann):12,286 gram / 3,6 strøken teskje
CaCl2 (mesk):11,872 gram / 3,5 strøken teskje
CaCO3 (kun mesk):0 gram / 0 strøken teskje
NaHCO3 (kun mesk):5,936 gram / 1,3 strøken teskje

Her er noen bilder fra dagen:

Del gjerne innholdet!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr
Tagged on: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*