Batch #54 – Kölsch

Etter en langdryg sommerferie skal vi endelig brygge igjen og vi starter høstsesongen med å brygge en øltype vi ikke har brygget før. Nemlig kölsch!

Kölsch er en type øl som brygges i Køln. Den er overgjæret som annen ale og skal lagres kaldt i 6-8 uker før servering. Den skal være lys, tørr og med moderat bitterhet og humlearoma. En skikkelig tørsteslukker!

KölschDet er en utfordrende øl å lage. For det første er det svært lite smak «å gjemme seg bak». Å lage en dobbel IPA er f.eks. enklere. Der vil smaken av malt og humle helt enkelt overdøve eventuelle usmaker som følge av infeksjoner eller gjæringsfeil.

Her er oppskriften vi skal brygge etter:

Batch #54 – Kolsch
Kolsch

Recipe Specs
—————-
Batch Size (L): 77.0
Total Grain (kg): 15.778
Total Hops (g): 200.00
Original Gravity (OG): 1.046 (°P): 11.4
Final Gravity (FG): 1.011 (°P): 2.8
Alcohol by Volume (ABV): 4.58 %
Colour (SRM): 3.5 (EBC): 6.9
Bitterness (IBU): 29.4 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 73
Boil Time (Minutes): 90

Grain Bill
—————-
14.200 kg Pilsner 4 (90%)
0.789 kg Carapils 6,5 (5%)
0.789 kg Wheat Malt (5%)

Hop Bill
—————-
100.0 g Hallertau Blanc Pellet (8.3% Alpha) @ 50 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
50.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (1.5% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
50.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (1.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.6 g/L)

Misc Bill
—————-

Single step Infusion at 65°C for 60 Minutes.
Fermented at 17°C with WLP029 – German Ale/Kolsch

Notes
—————-
CaSO4 (skyllevann):5,8 gram / 1,4 strøken teskje
CaSO4 (mesk):5,6 gram / 1,4 strøken teskje
CaCl2 (skyllevann):11,6 gram / 3,4 strøken teskje
CaCl2 (mesk):11,2 gram / 3,3 strøken teskje
CaCO3 (kun mesk):0 gram / 0 strøken teskje
NaHCO3 (kun mesk):0 gram / 0 strøken teskje

Recipe Generated with BrewMate

 

Del gjerne innholdet!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr
Tagged on:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*