Brygging og tapping av batch #55 – Blek III (PFF 2017)

Vi ligger litt etter med bloggingen for tiden og derfor følger her et relativt kortfattet og kombinert brygge- og tappeinnlegg for siste brygg.

Brygging

Den 11.10.2016 brygget vi en gammel klassiker: Blek. Og da varianten som av ulike grunner fikk betegnelsen Blek III. Vi har tidligere brygget Blek i ulike varianter (Batch #5 – Blek, Batch #9 – Blek II, Batch #11 – Blek II, Batch #14 – Blek II, Batch #18 – Blek III).

Dette er oppskriften om vi brygget etter:

3 kw drahjelp!

3 kw drahjelp!

Recipe Specs
—————-
Batch Size (L):           79.0
Total Grain (kg):         16.823
Total Hops (g):           300.00
Original Gravity (OG):    1.047  (°P): 11.7
Final Gravity (FG):       1.012  (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV):  4.62 %
Colour (SRM):             9.5   (EBC): 18.7
Bitterness (IBU):         37.1   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
—————-
15.309 kg  Vienna 14 EBC (91%)
1.178 kg  Caramalt 31 EBC (7%)
0.336 kg  Crystal 75 EBC (2%)

Hop Bill
—————-
50.0 g Chinook Pellet (12.8% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
70.0 g Willamette Pellet (5.5% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
50.0 g Chinook Pellet (12.8% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
100.0 g Chinook Pellet (12.8% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
30.0 g Willamette Pellet (5.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.4 g/L)

Misc Bill
—————-
3.2 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
3.2 g Protafloc @ 15 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 63°C for 60 Minutes.
Fermented at 17°C with Safale US-05

Notes
—————-
Vannjusteringer:
CaSO4 (skyllevann):17,94 gram / 4,5 strøken teskje
CaSO4 (mesk):15,69 gram / 3,9 strøken teskje
CaCl2 (skyllevann):0 gram / 0 strøken teskje
CaCl2 (mesk):0 gram / 0 strøken teskje
CaCO3 (kun mesk):5,23 gram / 2,9 strøken teskje
NaHCO3 (kun mesk):0 gram / 0 strøken teskje

Recipe Generated with BrewMate

 

Notatene er litt tvetydig på OG. For det første har vi notert SG etter 60 minutt: 1.042 … kan umulig stemme. Og så har vi notert 1.042 en annen plass også, med følgende i parantes: 1 under oppskrift! På merkelappen på fatene har vi notert oss 1.047. Noe som er det samme oppskriften sier … Så hva OG faktisk var på dette brygget er ikke 100% sikkert.

Men en ting er sikkert: Ølet ble godt. Så godt at vi skal brygge det på nytt om få dager!

Noen få bilder fra kvelden:

Tapping

Ølet ble tappet 27.10.2016. Notert FG var 1.012.

Del gjerne innholdet!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr

One thought on “Brygging og tapping av batch #55 – Blek III (PFF 2017)

  1. Pingback: Batch #56 – Blek III (RAK 2017) – Bryggerstupet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*