Brygging og tapping av batch #58 – Galaxy IPA

7. april var det igjen duket for brygging. Vi ville prøve en ny humle for en gangs skyld og valget falt på Galaxy. Vi gjorde det enkelt og googlet etter en IPA-oppskrift med Galaxy og havnet på denne hos reddit.

Etter en del omregninger og mindre justeringer (blant annet WLP001 i stedet for Wyeast 1056) havnet vi på denne oppskriften (justert for utgjæring og meskeeffektivitet):

Masse deilig Galaxy humle!

Batch #58 – Galaxy IPA
American IPA

Recipe Specs
—————-
Batch Size (L):           79.0
Total Grain (kg):         21.032
Total Hops (g):           780.00
Original Gravity (OG):    1.056  (°P): 13.8
Final Gravity (FG):       1.010  (°P): 2.6
Alcohol by Volume (ABV):  6.02 %
Colour (SRM):             8.9   (EBC): 17.5
Bitterness (IBU):         63.3   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 67
Boil Time (Minutes):      60
Grain Bill
—————-
18.087 kg Maris Otter Malt (86%)
1.893 kg  Carapils – 4 EBC (9%)
0.526 kg  Crystal 120 EBC (2.5%)
0.526 kg  Crystal 75 EBC (2.5%)
Hop Bill
—————-
60.0 g Centennial Pellet (9.4% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
60.0 g Galaxy Pellet (15% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
120.0 g Galaxy Pellet (15% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
120.0 g Galaxy Pellet (15% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
180.0 g Galaxy Pellet (15% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (2.3 g/L)
240.0 g Galaxy Pellet (15% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (3 g/L)
Misc Bill
—————-
3.2 g Protafloc @ 15 Minutes (Boil)
10.0 g Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 65°C for 60 Minutes.
Fermented at 19°C with WLP001 – California Ale
Vannjustering:
Mesk = 64 liter og Skyllevann = 53 liter:
CaSO4 (skyllevann):21,2 gram / 5,3 strøken teskje
CaSO4 (meskevann):25,6 gram / 6,4 strøken teskje
CaCl2 (skyllevann):0 gram / 0 strøken teskje
CaCl2 (meskevann):0 gram / 0 strøken teskje
CaCO3 (kun mesk):6,4 gram / 3,6 strøken teskje
NaHCO3 (kun mesk):6,4 gram / 1,5 strøken teskje

Skylling

Brygging og tapping

Selve bryggingen gikk veldig bra. Meskeeffektivitet var som forventet 67 % og stort mer er det ikke å fortelle om den kvelden. Bryggeloggen avslører ingen pinlige feil eller impulsjusteringer.

Tappingen gikk også som normalt. Vi fikk en FG på 1.010 og det betyr at vi har hatt veldig god utgjæring: 82 %.

 

 

 

Del gjerne innholdet!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr
Tagged on: , ,

One thought on “Brygging og tapping av batch #58 – Galaxy IPA

  1. Amely

    Hello,

    My name is Amely and I’m currently working as an outreach manager. My work is to find the best websites for promotion of our client’s services.

    Your blog http://www.bryggerstupet.no is perfect.

    We would like to publish a sponsored article adjusted to your site content with a dofollow link to our client’s website.

    Would you be intersted in this? If so, what are your prices for this type of advertising?

    I look forward to hearing from you and wish you an amazing day.

    Best regards,

    Amely

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*