Batch #63 – DIPA

Lørdag 28. juli var brygget vi endelig en dobbel IPA (DIPA) igjen og denne bloggposten er bare for å få logget den viktigste informasjonen om brygget og tappingen.

Vi brygget etter følgende oppskrift:

Batch #63 – Two Captains
Imperial IPA

Skylling

Recipe Specs

Batch Size (L): 75.9
Total Grain (kg): 29.375
Total Hops (g): 1000.00
Original Gravity (OG): 1.084 (°P): 20.2
Final Gravity (FG): 1.013 (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV): 9.35 %
Colour (SRM): 9.7 (EBC): 19.1
Bitterness (IBU): 175.1 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 68
Boil Time (Minutes): 60

Grain Bill

25.419 kg Maris Otter Pale Malt 5-6 EBC (86.53%)
1.556 kg Demerera Sugar (5.3%)
0.966 kg Cara Crystal 120 EBC (3.29%)
0.966 kg Crystal Maple / Carapils 4 EBC (3.29%)
0.468 kg Caramalt 30 EBC (1.59%)

Hop Bill

200.0 g Columbus Pellet (15.9% Alpha) @ 90 Minutes (Boil) (2.6 g/L)
100.0 g Columbus Pellet (16.1% Alpha) @ 45 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
70.0 g Simcoe Pellet (11.9% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
30.0 g Simcoe Pellet (11.9% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
100.0 g Centennial Pellet (10% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
200.0 g Simcoe Pellet (11.9% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (2.6 g/L)
160.0 g Cascade Leaf (9.2% Alpha) @ 12 Days (Dry Hop) (2.1 g/L)
60.0 g Columbus Leaf (17.1% Alpha) @ 12 Days (Dry Hop) (0.8 g/L)
40.0 g Cascade Leaf (9.2% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop) (0.5 g/L)
40.0 g Columbus Leaf (17.1% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop) (0.5 g/L)

5 cornelius fat vasket og klar for DIPA

Misc Bill

Protafloc @ 10 Minutes (Boil)


Yeast Nutrient @ 10 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes.
Fermented at 18°C with Safale US-05

Vi fikk ikke den OG’en vi hadde regnet med og havnet på 1.074. Med en FG på 1.012 utgjør det en alkoholprosent på 8,1 og det er uansett helt greit. Vi fikk litt overraskende 76 liter ut av gjæringstanken!

Brygget ble tappet fredag 17. august og smaker snadder allerede nå få dager etterpå!

Litt bilder fra kvelden:

 

Tagged on: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*