Batch #67 – Oktoberfestkölsch

Bryggetakten har gått noe ned den siste tiden, men helt stillstand er det jo ikke! Fredag 16. august brygget vi en kölsch som vi håper vil falle i smak og stort sett forsvinne på årets oktoberfest .

Oppskriften var som vanlig satt opp i Brewfather og kan finnes her: https://share.brewfather.app/Ters2TtwZLSLt8

I forbindelse med bryggingen måtte vi ta en real fatvask. Tilsammen 14 fat ble overhalt. En del av dem hadde gammelt øl i seg – både fordi enkelte i bryggelaget ikke drikker nok og fordi vi hadde et par brygg som ikke ble helt tipp-topp og som dermed ble stående. Ølet i noen av fatene var tydelig infisert, som en kan se av videoen under.

Det er aldri kjekt å helle ut gammelt øl, men gammelt infisert øl er jo heller ikke noe å spare på. Slik ser det ut når store mengder øl helles ut:

Tilbake til bryggingen. Vi fikk litt høyere OG enn oppskriften skulle tilsi. Vi havnet på 1.052 i stedet for 1.048 – men det blir det bare en artigere oktoberfest av. Ølet er i skrivende stund tappet på fat og står til karbonering. Under tapping ble FG målt til 1.010 og det gir et øl på 5,5 %. Ølet er allerede behørig prøvesmakt og det smakte allerede godt! Nå får det noen uker til å modne fram mot oktoberfesten og da bør det være på topp.

Tagged on: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.