Batch #69 – Humlehelvete DIPA

Humlehelvete er et skikkelig godt øl og vi har brygget ulike kloneforsøk på denne flere ganger (for eksempel Batch #27 og Batch #32).

Ølet har en litt spesiell og artig historie som du kan lese om i innlegget om Batch #32 nevnt ovenfor eller i et innlegg på Norgbrygg forfattet av bryggeren Jan Halvor Fjeld.

Våre forsøk på kloning alltid gitt gode øl – selv om oppskriften vår ikke alltid er 100 % lik originalen. Den 12. oktober brygget vi enda en klone av denne fantastiske ølen og vi brygget da etter en oppskrift som du finner her.

Her er en liten videosnutt som viser den «eksplosive» gjæringen (mot slutten av filmen):

Bryggekvelden forløp uten særlig mye dramatikk. Utstyret fungerte akkurat som det skulle og vi fikk en OG helt etter oppskriften 1.074. Vørteren ble tappet rett på gjærkaken etter forrige brygg – en litt lettere amerikansk ale: Batch #68 CAPA. Ølet er tappet på fat og vi fikk en FG 1.010 (8,4 %).

I skrivende stund er ølet allerede prøvesmakt og det er vanskelig å beskrive det som noe annet enn en helt fantastisk øl. Fylde/kropp, bitterhet, smak og ettersmak … Et skikkelig snopeøl.

Noen bilder fra brygging og tapping:

Tagged on: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.