Det nærmer seg (enda mer)

Nå begynner det meste å bli klart slik at vi kan få satt det første brygget.

Utstyr (hydrometer, maltekstrakt, hevert, Star San) er ankommet. Det er også kjøpt inn en ekstra gjæringsdunk. Til og med flasker er kommet i hus! Flaskene (0,5 l brune med SwinTop-kork) ble kjøpt fra Vinspesialisten. Ikke det rimeligste alternativet, men definitivt minst arbeid.

Plan for bryggedag og tappedag er oppdatert etter å ha postet et innlegg og fått fine svar på Norbryggs forum. Nå gjenstår det bare å få samlet troppene på en egnet dag og sette i gang!

Imidlertid har vi blitt klar over et annet problem med bryggerrommet. Det er lavt under taket og det er kun en liten lufteluke i veggen. Dette kan bli problematisk når apparatet skal stå der og koke 25 liter veske i en time halvannen (da fordamper det noen liter). Har lest om bryggertabber som involverer drypp fra ventilatorhetten og ned i vørteren! Vi har ingen ventilatorhette, men et lavt tak. Vi må unngå drypp og det må derfor investeres i en eller annen form for avtrekk. Lurer litt på å lage en «mobil» ventilatorhette med kanal til lufteluken i veggen og så montere en kanalvifte i lufteluken. For å få den «mobil» må vi ha en fleksibel (må kunne bøyes fram og tilbake) nok kanal – finnes noe slikt mon tro? Kanalviften kan bestilles fra vifter.no. Tanken er da at den «mobile» ventilatoren kan trekkes fram og henges over bryggeapparatet og henges inn til veggen når den ikke er i bruk.

Alternativet er å montere en enkel (men kraftig) veggvifte i lufteluken – men er usikker på om den vil klare å trekke ut dampen effektivt nok. Tror jeg må ta meg en prat med folka på vifter.no eller noen andre med kunnskap om avtrekk og ventilasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.