Batch #6 – Bitterbatch
Savnet av Yorkshire Bitter bestemmer hva slags øl batch #6 blir. Etter forslagsrunder, lange forhandlinger, oppskriftssnekring og konsultering hos de flinke brukerne på Norbryggs diskusjonsforum er vi kommet fram til følgende oppskrift:
Recipe Specs
—————-
Batch Size (L): 23.0
Total Grain (kg): 5.000
Total Hops (g): 90.00
Original Gravity (OG): 1.048 (°P): 11.9
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 4.72 %
Colour (SRM): 11.1 (EBC): 21.9
Bitterness (IBU): 34.7 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
—————-
4.450 kg Maris Otter Malt (89%)
0.400 kg * Crystal 150 (8%)
0.150 kg Amber Malt (3%)
Hop Bill
—————-
50.0 g * Fuggles Pellet (4.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.2 g/L)
40.0 g * East Kent Golding Pellet (5.9% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.7 g/L)
Misc Bill
—————-
1.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 18°C with Danstar Nottingham
Dette vil bli vårt andre allgrain-brygg på BB30 og forhåpentligvis vil vi ha gjort noen erfaringer med batch #5 som kan komme til nytte her. Vi kan allerede nå røpe at batch #7 vil bli en stout.
2. januar 2012
Oppskriften er justert for å få et større ferdig volum:
Recipe Specs
—————-
Batch Size (L): 25.0
Total Grain (kg): 5.460
Total Hops (g): 100.00
Original Gravity (OG): 1.048 (°P): 11.9
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 4.72 %
Colour (SRM): 10.7 (EBC): 21.1
Bitterness (IBU): 36.9 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
—————-
4.900 kg Maris Otter Malt (89.74%)
0.400 kg Crystal 150 (7.33%)
0.160 kg Amber malt (2.93%)
Hop Bill
—————-
55.0 g Fuggles, Pellet (5.0% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.2 g/L)
45.0 g East Kent Golding, Pellet (5.9% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.8 g/L)
Misc Bill
—————-
1.1 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 18°C with Danstar Nottingham
- Batch #5 – Pale ale
- Batch #4 er satt til gjæring
Pingback: Etiketter på batch #6 – Jordvik « Bryggerstupet
Pingback: Rapport fra bryggekveld (batch #7 – damepils) med smaking « Bryggerstupet
Pingback: Batch 9# – Blek 2 i gjæringsdunken « Bryggerstupet