Tapping av av Blek II – batch #11

Bryggerstupets kjøleskap

Etter å ha smakt (og nå på det aller nærmeste drukket opp) første produksjon av Blek II (en velhumlet american pale ale) ble det fort klart at vi måtte brygge denne på nytt. Oppskriften ble justert for å få mer ferdig øl ut av innsatsen som legges ned. Vi lyktes til en viss grad med dette og fikk ca. 23 liter ut av gjæringsspannet. Neste gang justerer vi igjen og håper på at vi kan få 25 liter ferdig øl på flaske.

Selve tappingen gikk som smurt. Sukkerlake med 120 gr sukker i 2,5 dl vann (5,2 gr / l) ble tilsatt vørteren mens den ble stukket om fra gjæringsspann til BB30. Silikonslange med flaskefyller ble festet på kranen med slangeklemme og dette fungerte godt – akkurat som sist. En må imidlertid følge med når en nærmer seg slutten av tappingen slik at ikke «vannstanden» kommer under uttaket for kranen. For å unngå dette må BB30 vippes slik at uttaket hele tiden fylles.

OG ble etter brygging målt til 1.049 og FG ble nå målt til 1.013. FG var altså noe høyere enn sist vi flasket Blek II, men det er en helt marginal forskjell. Med vårt utstyr er det grenser for hvor hvor godt vi har til å holde jevn meske- og gjæringstemperatur, samt å kunne gjøre nøyaktig oppveiing av råvarer. Denne forskjellen i FG fra brygg til brygg (som i teorien skulle havnet på samme FG) lever vi godt med! Alkeholstyrken blir da 4,73 % – mot 4,80 % sist vi brygget Blek II.

 

 

Tagged on: , ,

One thought on “Tapping av av Blek II – batch #11

  1. Pingback: Resultater fra våre første reproduksjoner « Bryggerstupet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.