Hvitweiss (batch #13) på flasker

I kveld tappet vi batch #13 på flasker. FG var noe høy: 1.016. Det betyr at vi har hatt kun 69% utgjæring. I følge informasjonen til White Labs skulle denne gjæren gi en utgjæring på mellom 72 og 74%. Da blir det spekulasjoner i grunner til dette: Har vi hatt for høy mesketemperatur – slik at vi har dradd for mye ugjærbare sukkerarter ut av malten? Har vi hatt for lite gjær (vi brukte 3 rør med ganske fersk gjær)? Har den gjæret for kort tid (11 dager)?

Uansett: Hva med flaskebomber? Vi har tilsatt ganske mye sukker for karbonering: Det ble tilsatt 264 gr sukker på 21 liter (som skal gi ca. 4 volumenheter CO2). Med så høy FG som 1.016 – må vi være bekymret for flasker som eksploderer?

OG på brygget var 1.055 og med en FG på 1.016 gir det ca. 4,4% alkohol.

Ølet luktet og smakte som Erdinger – dette blir bra!

Tagged on: , ,

One thought on “Hvitweiss (batch #13) på flasker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.