Tapperapport – Batch #31 Porter

Batch #31 - Porter (sjokoladevarianten)

Batch #31 – Porter (sjokoladevarianten)

Her kommer en kort rapport om tappingen av porter sist tirsdag. Vi tappet porteren (batch #31) som ble satt 25. februar. I den første dunken hadde vi einebær, i den andre hadde vi cacao nibs og ølet i den tredje dunken ble tilsatt kaffe før flasking.

Selve flaskingen gikk veldig greit. Vi er godt fornøyd med nå å stikke om til og tappe til flaske fra gjæringsdunk med kran og flaskefyller fastmontert. Det er mindre armer og bein med dette enn en hevert med flaskefyller. Men det viktigste er at vi unngår skummingen i bunn av flasken når flasken fylles, slik vi fikk tidligere når vi prioriterte tempo og dermed hadde størst mulig høydeforskjell mellom omstikkingskaret og flaske.

Vi siktet på et karboneringsnivå på rekordlave 1.0 vol co2. Spennende og se om det er tilstrekkelig.

Nyflasket porter

Nyflasket porter

Vi tappet 226 flasker øl med en FG på 1.012. OG var på 1.052 og dette gir en øl på 5,1%.

Sjokoladevarianten er allerede tjuvsmakt (etter kun 3 dager på flaske) og rapportene tyder på at dette meget godt kan ble en av de beste ølene Bryggerstupet har laget.

Tagged on: , ,

6 thoughts on “Tapperapport – Batch #31 Porter

 1. John M.

  Heisann.
  Jeg har også en Porter til gjæring, og vurderer å tilsette kakao-nibs. Jeg er litt bekymret for om vodkaen vil sette spritsmak i ølet, så jeg er derfor litt nyskjerrig på hvor mye vodka dere brukte?
  Ble sjokoladesmaken veldig dominerende?

  1. Ørnegård Post author

   Hei! Sjokoladeporteren ble nydelig! Slett ikke for mye sjokopreg 🙂 tror ikke vi brukte mer enn 1-1,5 desiliter vodka. Dette blir forsvinnende lite i en 25-litersdunk. Setter ingen smak 🙂

  1. Ørnegård Post author

   Vi gjorde ingenting med dem, nei. Skulle jeg laget to dunker med kakao hadde det vært moro å prøve med en røstet variant!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.