Gjærhøsting fra Batch #41 – ESB
I kveld høstet vi gjær fra batch #41 – ESB. Vi er rimelig ferske på dette og er litt usikker på hvordan vi best skal gjøre dette. Nå skal vi dumpe trub? Når skal vi tilsette gjær? Når skal vi høste gjær? Og når vi høster: Hva er gjær og hva er trub?
Vi fikk kanskje noen svar i kveld. Og vi blir forhåpentligvis enda klokere etterhvert.
I dag startet vi med å dumpe trub. Tyktflytende mørk masse. Vi dumpet jo en del trub før vi pitchet gjæren også – så vi hadde forventet at det ikke var så mye trub nå. Men vi tappet nesten en liter av denne guggen før vi begynte å ta vare på det som kom ut av kranen.
Vi fylte oppi 4 glass. Innholdet ble bedre og bedre. Bildet viser glassene nummerert i rekkefølge. Vi tenker å beholde de to siste glassene å bruke dette neste gang vi skal lage engelsk ale. De to første glassene inneholder mye trub, mens de to siste er nesten ren gjær (tror vi).
Kommentarer og tips er som vanlig svært velkomment!
- Bytting av temperaturføler og ny batch: #41 – ESB
- Stille før stormen!