Gjærhøsting fra Batch #41 – ESB

I kveld høstet vi gjær fra batch #41 – ESB. Vi er rimelig ferske på dette og er litt usikker på hvordan vi best skal gjøre dette. Nå skal vi dumpe trub? Når skal vi tilsette gjær? Når skal vi høste gjær? Og når vi høster: Hva er gjær og hva er trub?

Vi fikk kanskje noen svar i kveld. Og vi blir forhåpentligvis enda klokere etterhvert.

4 glass gjær fra batch #41

4 glass gjær fra batch #41

I dag startet vi med å dumpe trub. Tyktflytende mørk masse. Vi dumpet jo en del trub før vi pitchet gjæren også – så vi hadde forventet at det ikke var så mye trub nå. Men vi tappet nesten en liter av denne guggen før vi begynte å ta vare på det som kom ut av kranen.

Vi fylte oppi 4 glass. Innholdet ble bedre og bedre. Bildet viser glassene nummerert i rekkefølge. Vi tenker å beholde de to siste glassene å bruke dette neste gang vi skal lage engelsk ale. De to første glassene inneholder mye trub, mens de to siste er nesten ren gjær (tror vi).

De to siste glassene fra gjærhøstingen fra Batch #41

De to siste glassene fra gjærhøstingen fra Batch #4

Kommentarer og tips er som vanlig svært velkomment!

 

Tagged on: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.