Tapping av batch #46 – English IPA

 

Overføring av starsan fra fat til fat

Overføring av starsan fra fat til fat

Her er et kort og summarisk innlegg om tappingen av batch #46 – EIPA. Tappingen ble gjort en tirsdag ettermiddag (13.10.2015) og foregikk helt uten dramtikk. Ølet ble fordelt på 5 ulike fat med ca. 13 liter på 4 fat og 15 liter på 1 fat (totalt 67 liter).

Noen tørre fakta:

  • OG var 1.065 og FG ble 1.014 = ca. 6,7%
  • Alle fat ble demontert og en del pakninger på stigrørene ble skiftet ut (på høy tid – det var en del humlegrums i noen av ventilene …)
Takhengt fat. Fiskevekt sørger for korrekt mengde i fatet.

Takhengt fat. Fiskevekt sørger for korrekt mengde i fatet.

Oppsummering: Det er en fryd å tappe øl på fat i motsetning til på flaske. Selve fatvaskingen tar en time og tappingen er unnagjort på et par timer. Mye av tiden står man og ser på vekten i taket. Lite arbeid. Å vaske og desinfisere i overkant av 200 flasker og så tappe en og en flaske framstår bare mer og mer som et svakt minne om en meget slitsom helaften!

Vi har allerede rukket å smake litt på dette brygget. Som alle våre forsøk på å brygge engelsk og noenlunde lyst øl, så har det (i alle fall foreløpig) en liten bismak vi ikke blir helt klok på. Mellom de to prøvesmakingene vi allerede har hatt har denne smaket blitt litt mer avdempet. Vi krysser fingrene for at den tones enda mer ned med litt mer lagring.

Tagged on: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.