Tapping av Capa Wannabe – eller Bastard Capa Cliffe

Cold crash

Cold crash

Det begynner å bli en stund siden vi fikk denne bastarden på fat. Selve tappingen gikk nok så smertefritt for seg, men ingen brygge- eller tappesesjon helt uten feil eller tabber. Det er de små tingene vi oftest glemmer. Vi har enda ikke (slik som vi har lest om at andre har gjort) hatt de helt store brølerne, for eksempel å glemme å skylle, glemme å tilsette gjær, glemme å tilsette karboneringssukker, glemme å lukke kranen eller lignende. Så hva var tabben? Vi «blør» ut luften av slangen vi tapper øl fra gjæringskar til fat med ved koble den til gjæringfatet og deretter tappe øl ut slangen til luften er presset ut. Denne gangen glemte vi å åpne opp for gass til gjæringstanken og på grunn av, for oss foreløpig ukjente fysiske prinsipper, førte dette til at luften i slangen ble sugd inn i tanken, i stedet for at ølet rant ut og presset luften ut av slangen. Man skulle tro at det var nok trykk til at luften ville finne rette veien ut, men neida. Inn gjennom kranen, opp gjennom alt ølet og opp i det en gang så fine, rene laget med co2.

Pytt sann. Det var lite oksygen og humlesterkt øl som relativt raskt vil bli drukket opp. Vi tror ikke vi vil merke noe til det.

FG endte på 1.012 og med en OG på 1.050 gir det ca. butikkstyrke (5,8%).

Siden vi allerede har hatt denne på fat en liten stund kan vi også rapportere litt om smak. Dette skulle jo egentlig bli en helt standard CAPA – slik vi har brygget den mange ganger før. Men gjæren vi hadde tenkt å benytte var ødelagt, så vi måtte ty til det vi hadde. Det ble en belgisk T-58. Denne har vi brukt tidligere i belgisk blonde med stort hell. Men vi var litt spent på hvordan den ville gjøre seg med maltbase og humleskjema fra CAPA … Det ble slett ikke værst! Fylden og humlen fra CAPA’en er der, men smaken har en litt artig belgisk tvist på slutten som kler ølen ganske godt. Men … den er ikke like god som originalen. Så neste brygg blir en CAPA!

 

Tagged on: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.