Batch #72 – Engelsk bitter

Det er 5 år siden vi brygget en engelsk bitter sist. Antagelig la vi forsøkene litt på hyllen da vi ikke følte at vi helt lykkes med dem. Men 10. juni 2020 brygget vi endelig en engelsk bitter igjen. Og denne gang må det vel bli bra!?

Oppskriften ligger tilgjengelig her: https://web.brewfather.app/share/RahjXE8JXpyzsP

Selve bryggekvelden gikk som vanlig (oftest) bra og uten hendelige uhell. Vi traff spot on med OG på 1.043. En engelsk bitter skal jo ikke være særlig sterk og 1.043 er faktisk godt over det som stilen tilsier. Vi mesket relativt lavt da vi har valgt en gjær (wlp013) som ikke er spesielt kjent for å gjære godt ut. I sum håper vi på en øl på mellom 4 og 4,5 % med god maltfylde.

Noen bilder fra bryggekvelden

Tagged on: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.